In het Groene WoudBosbaden in de Achterhoek

Bosbad aanbod

Hieronder vertel ik je meer hoe ik tot mijn aanbod van het bosbaden gekomen ben.

Naast bosbadgids ben ik fysiotherapeut. De kennis en ervaring die ik door de jaren heen als fysiotherapeut heb opgedaan, heb ik verwerkt in mijn aanbod bosbaden. Bosbaden is absoluut geen therapie, er is geen sprake van een behandeling. Maar het draagt veel bij aan welzijn en gezondheid. Het is te vergelijken met sporten; geen behandeling, maar  fijn om te doen, en goed voor  je gezondheid!

Bekijk de webshop

om een ticket te kopen!

* Recreatieve tochten op zaterdag.

Elke eerste zaterdag van de maand is er een bosbad ergens in de Achterhoek. Dit gewoon, omdat het fijn is. Om je te laten genieten en ontspannen. De Achterhoek is zo’n geweldige regio, dat wil ik je laten ervaren.  Als je van A naar B erdoorheen gaat, bijvoorbeeld elke dag naar je werk, dan zie je het niet. Ik wil graag je ogen openen. en je laten ervaren wat ontspanning is.

De tocht duurt 2,5 tot 3 uur, en is onder begeleiding van mij, gecertificeerd bosbadgids; je wordt begeleid volgens de methode van het bosbaden (Shinrin Yoku), en ook een kleine snack is inbegrepen. Het aantal deelnemers is  minimaal 4, en maximaal 15 (+-).

* Bosbaden in een rolstoel, met rollator of scootmobiel.

Ook voor mensen  zonder hulpmiddel die wel kunnen lopen, maar niet zo makkelijk, of niet zo ver. Elk kwartaal is er een bosbad voor deze groep mindervalide mensen. Bosbaden is goed voor ieders welzijn, en ook door mensen die minder mobiel zijn, prima te beoefenen. Omdat het helpt ontspannen, draagt het niet alleen bij aan  welzijn, maar ook aan  gezondheid. De tocht wordt met deze groep vaak vanaf 1 plek uitgevoerd. je kunt dan zelf de afstand die je aflegt bepalen. En we komen steeds weer bij elkaar terug. Ieder op zijn eigen tempo. En als fysiotherapeut weet ik dit goed te begeleiden; daar waar nodig kan ik anticiperen, ondersteunen of iets aanpassen aan de mogelijkheden.

Bij het bosbad voor minder mobiele mensen kan het noodzakelijk zijn dat er een begeleider meegaat, bijvb in verband met de rolstoel. De begeleider kan gratis mee. Daardoor kan de groepsgrootte anders zijn. Het minimum aantal betalende deelnemers is 6. Als je je aanmeldt voor een bosbad voor minder mobiele mensen, zal ik z.s.m. telefonisch contact met je  opnemen;  dan spreken we de mogelijkheden verder door.

* Elke dag een bosbad in de Achterhoek, in 1 weekend.

Bij ontspanning denken mensen vaak aan vakantie. Ja, ook dan hoef je even helemaal niks, je komt los van de stress van alle dag en geniet van de dag, van de natuur, van elkaar. Precies dat effect heeft een bosbad ook. Dit kun je combineren met een weekendje weg, maar dat hoeft niet. Want het bosbaden zelf geeft al het gevoel van vakantie.  Na zo’n weekend zullen menseen je vragen: Wat is er met jou gebeurd? je bent zo andersd, zo rustig..

* Bosbad met lunch.

Het bosbaden samen met iemand die belangrijk voor je is, biedt je een unieke gezamelijke ervaring, vol ontspanning; dit verstevigt de band! . Daarbij is een ontspannen hoofd is hèt uitgangspunt voor een goed gesprek. En goede gesprekken met iemand waar je je mee verbond voelt, zijn zó waardevol. Het is vooral bedoeld om samen een waardevolle, gezellige dag  dag te hebben. En omdat je een hele dag op pad bent, zit er ook een lunch bij. Gewoon, lekker buiten..

*Cursus aanbod.

Naast deze eenmalige bosbadtochten bied ik cursussen aan, op 3 domeinen: (thuis)werken, chronische pijn en stress. Dit zijn cursussen om je te leren hoe je de natuur ook hier kunt inzetten, voor meer ontspanning.K   hier om er meer over te lezen.

Kijk in de webshop om het aanbod te zien. Op deze pagina lees je meer over de achtergrond.