In het Groene WoudHuisbezoek

Als je niet makkelijk op één van de behandellokaties van ‘in het Groene Woud fysiotherapie’ kunt komen, kan de behandeling ook bij jou thuis, of bij jou in de buurt plaatvinden.

Ook dan zal ‘in het Groene Woud fysiotherapie’ zoeken naar mogelijkheden om een stukje natuur toe te voegen aan je behandeling. Omdat het zo belangrijk is, voor élk herstelproces, Voor ieders welzijn. En voor ieders gezondheid. Het wordt ingezet ter onderteúning van de ‘gewone’ fysiotherapie.

Misschien is even buiten lopen al van groot belang. Of even op je balkon de plantjes verzorgen. Of samen zoeken naar mogelijkheden hoe je in je moestuin kunt ‘werken’. Of oefenen in het stadspark om de hoek, of in je tuin. En als dat allemaal niet kan, kunnen we nog uitwijken naar andere mogelijkheden: onderzoek toont aan dat zelfs een documentaire of film over natuur, al meetbare effecten heeft op je stresshormoon! En zo zijn er meer mogelijke toepassingen vanuit huis. Uiteraard is dit ondersteunend aan de rest van de behandeling, die gericht is op jouw klacht. Niet in plaats van!

Behandeling bij jou thuis, of bij jou in de buurt, noemen we een ‘huisbezoek’, of ‘ behandeling aan huis’. De redenen  hiervoor kunnen divers zijn: Of je klachten maken dat je niet mobiel genoeg bent om naar de behandellocatie te komen, of het is voor je behandeling waardevol; bijvoorbeeld om te kijken hoe je trap eruit ziet, of je thuiswerkplek. Maar ook om samen met jou te zoeken naar een oefenlocatie bij jou in de buurt, buiten! Ik kan je begeleiden bij deze zoektocht en je op weg helpen om de drempel over te gaan en daadwerkelijk meer naar buiten te gaan! Meer bewegen, en dan liefst buiten!! Het kan dan praktisch zijn om op een plek buiten in jouw buurt af te spreken. Dat scheelt weer tijd, die we beter aaan je behandeling kunnen besteden.

Voor een behandeling aan huis word een toeslag in rekening gebracht. Zie pag  tarieven. Als het niet medisch noodzakelijk is kan de toeslag niet bij de verzekeraar gedeclareerd worden.