In het Groene WoudIntake en onderzoek

De eerste afspraak

De eerste afspraak is de intake, met een onderzoek.  Omdat dit niet buiten kan, kun je kiezen uit de volgende locaties voor de intake:

  • bij  jou thuis in de gemeente Aalten, Doetinchem of Oude Ijsselstreek.
  • bij Fysio- en manuele therapie Silvolde, Monseigneur Nolenstraat 10, 7064 GT  in Silvolde.

De vervolgafspraken zullen altijd buiten zijn, want in het Groene Woud fysiotherapie is een Buitenpraktijk! Voor contact over de intake, bel of mail je met ‘in het Groene Woud fysiotherapie’. Ook als je de intake op de locatie van FyssioSilvolde wilt plannen.

Tijdens de intake gaan je klacht onderzoeken, en op zoek naar de oorzaak en naar wat je wilt bereiken met de fysiotherapie.
En we stellen een behandelplan op. Wat gaan we doen om je klachte te verminderen?

DTF

Als je zonder verwijzing komt, noemen we dat DTF; Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie. In dat geval begint het gesprek met een screening: Hier zijn wij fysiotherapeuten allemaal voor opgeleid. Het gaat erom, te beoordelen of jouw klacht geschikt is om onderzocht en behandeld te worden,  zonder door een (huis)arts te zijn gezien. In een enkel geval word je na de screening met een verslagje naar  je huisarts verwezen.

Als je klacht geschikt is voor DTF, volgt na de screening het onderzoek. Hierbij gaan we op zoek naar de oorzaak van je klacht,. Er volgen vaak testjes, en er er wordt gekeken naar hoe je beweegt. Soms is het nodig dat je je een stukje ontkleedt. Daarom is deze eerste afspraak altijd binnen. .

Bij ‘in het Groene Woud fysiotherapie’ wordt bij de screening ook beoordeeld of jouw klacht geschikt is voor de buitenpraktijk. Is dat niet het geval, dan word je doorgestuurd naar een binnen(fysiotherapie)praktijk. Alleen de kosten van de screening worden in rekening gebracht. Redenen om je naar een binnenpraktijk te verwijzen: als apparatuur, of een stukje ontkleden,  grote meerwaarde geeft.

Voor contact over de intake op de locatie bij fysioSilvolde, bel of mail je ook met ‘in het Groene Woud fysiotherapie’ (contact), evenals voor de afspraak bij jou thuis.

Kortom: de intake is altijd binnen, de behandeling is altijd buiten!