In het Groene WoudCursus aanbod

Cursussen

Naast gecertificeerd bosbadgids ben ik ook fysiotherapeut: fysiotherapeut met ervaring in de chronische pijn revalidatie, met aandachtsgebied adem- en ontspanning, en arbeidsfysiotherapeut. De kennis en ervaring van beide beroepen (bosbadgids en fysiotherapeut), heb ik verwerkt in een cursusaanbod. De cursus is geen behandeltraject. Het reikt je kennis en vaardigheden aan, waar je zelfstandig mee aan de slag kunt. Ik help je op weg,  zodat je kunt komene tot een leven met meer welzijn, en minder stress. Het cursusaanbod richt zich op de domeinen (thuis)werken, chronische pijn en stress. Er valt voor iedereen winst te behalen, als we de natuur meer inzetten.

* Meer welzijn, minder stress; leefstijltraject naar een leefstijl met meer natuur.

Met deze cursus,  kun je komen tot een leefstijl met meer natuur(verbinding). Zodat je niet alleen een eenmalig mooie en waardevolle ervaring hebt, maar zodat je echt leert het in eigen omgeving zelfstandig op te pakken. Zodat je geen begeleiding meer nodig hebt. Ik ben erg gemotiveerd je dit te leren, want als fysiotherapeut met aandachtsgebied ‘adem en ontspanning’ weet ik hoe stress, de levenskwaliteit aantast!

*Meer ontspannen (thuis)werken.

Hoe  prettig zou je werkdag zijn, als je met meer ontspanning zou kunnen werken. Dit zette mij als arbeidsfysiotherapeut aan tot het opzetten van een traject/cursus , om onderdelen  van het bosbaden in je (thuis)werkdag te kunnen integreren.

Eefje Ludwig van The Forest Bathing Circle, tijdens de opleiding tot bosbadgids.

Dit vraagt echt niet meer tijd dan de normale pauzes. Maar het laat je wel veel meer herstellen van de stress van al je taken, van de tijdsdruk, van de vergadering, van de focus! Daarnaast is er ook aandacht voor een goede werkplek, met de juiste instellingen (hoe we dat gaan doen lees je hier). Maar voor preventie van klachten is ontspannen werken minstens zo belangrijk ! Ik zal je onderdelen van het bosbaden leren, die allemaal binnen 20-45 min toe te passen zijn,  in je eigen omgeving bij thuiswerken, of in de buurt van je werklocatie. In dit traject krijg je ook tips voor digitale toepassingen, voor de dagen waarop er echt geen mogelijkheid is om naar buiten te gaan. Als alternatief.

*Meer welzijn, ook bij chronische pijn!

Mijn recente ervaring als fysiotherapeut in de chronische pijn revalidatie, maakte dat ik in het bosbaden al gauw grote mogelijkheden zag, om mensen met chronische pijn tot meer ontspanning te  brengen. Want het bosbaden kun je volledig afstemmen op eigen belastbaarheid! Hoe mooi is het om ondanks chronische pijn, toch wat meer genietmomenten te kunnen ervaren? De pijn wordt niet behandeld, maar  bosbaden kan wel bijdragen aan meer welzijn, ondanks de pijn!