In het Groene WoudOver mij

Ik hoefde niet lang te denken over de naam van de praktijk, want mijn naam is Brigitte Grünewald..;) Ik ben fysiotherapeut met aandachtsgebied adem- en ontspanning, en heb dit oa ook toegepast bij chronische pijnpatienten. Maar toen ik er zelf achter kwam hoe de spanning uit je lijf wegtrekt als je met de natuur bent, ben ik er veel over gaan lezen en ben ik de opleiding tot bosbadgids gaan doen. Een enorm waardevolle toevoeging !

De vaardigheden die ik daar geleerd heb kan ik integreren in de behandeling met ontspannigstherapie (methode van Dixhoorn).

Naast de fysiotherapie–buitenpraktijk bied ik maandelijks een bosbad aan in de natuur van de achterhoek. Ideaal voor mensen die na een behandeltraject willen blijven oefenen met  ontspannen in de natuur. En als je het vaker hebt ervaren hoe het werkt, hoe beter je het in je eigen tijd zelf kunt toepassen. En dat is natuurlijk de bedoeling !

Heb je interesse in een van deze diensten? Of heb je nog vragen? Neem dan gerust even contact op.

mijn ‘missie’

Best practice in de fysiotherapie, met duurzame innovatieve zorg! Ik voel een enorme motivatie om een nieuwe stroming in de fysiotherapie op te zetten. De Groene Fysiotherapie, waarbij de buitenfyiotherapeut niet alleen buiten werkt, maar ook bijdraagt aan een leefstijl met meer natuur . Want onderzoek toont ondubbelzinnig aan dat meer natuurverbinding bijdraagt aan meer welzijn en minder stress. En we weten allemaal dat herstel negatief beinvloed wordt door stress. En het werkt ook andersom; als je meer in ontspanning bent, zet je lichaam ‘automatisch’ – nl via het onbewuste (parasympatische) zenuwstelsel – alle zeilen bij voor herstel.